Beard doping, nech rastú!

V Dopingu sa podľa všetkého kúpete. O chvíľu ho budeme musieť začať liať asi do kanistrov. Ak však s týmto zázrakom ešte nemáš veľa skúseností, poď najprv nahliadnuť pod pokrievku. Doping je prvotriedny matroš, ktorý má hlavu a pätu, len ho musíš správne používať. Čítaj preto ďalej a dozvieš sa, ako vlastne funguje, prečo funguje a čo robiť, keď nefunguje. Pekne cakompak všetko, aby si mohol naštartovať poriadny rast!

Doping

Po prvom kontakte s Dopingom chlap obvykle začína s „TyVoleToPáli“ a plynule prechádza na „PániToVoniaAkoBlázon“. Na to hrejivé pálenie si však telo po pár týždňoch zvykne a potom prichádza na rad „TáBradaJeNejakáJemnejšia“. V ideálnom stave sa za pár mesiacov z páperia stanú klince a majestátnosť tvojho bírdu o pár levelov poskočí. Poď sa mrknúť na to, čo všetko za týmto kúzlom stojí.

Tajomstvo šéfkuchára

Neboj, zase až také tajomstvo to nie je. Hlavná účinná zložka Dopingu sa volá kopexil, látka s obrovským renomé, keď príde na podporu rastu brady (ale dokonca aj vlasov a ďalších chĺpkov). Kopexil do porastu preniká korienkami, pomáha s rastom a spomaľuje vypadávanie. Pokiaľ ťa zaujíma mechanizmus, akým to Doping robí, tak zmäkčuje kožu v okolí korienkov, aby chlp mohol ľahšie vykuknúť von.

V Dopingu však kopexil určite nie je sám. Ďalšie dôležité zložky, ktoré teda znejú skôr ako mystické zaklínadlo, sú vanillyl butyl ether a menthyl lactate. Tie robia to, že sa po aplikácii cítiš ako Kevin zo Sám doma pri prvej koštovke vody po holení. Kožu prehrejú a poriadne ju prekrvia. V zložení Dopingu ďalej nájdeš aj kopec vitamínov a hydratačných, protizápalových aj upokojujúcich zložiek. Keď už si tým pravidelne mastíš bradu, tak nech to fachčí, ako sa patrí.

Na zložení v každom prípade dňom aj nocou usilovne makáme, aktuálne sme na verzii Doping 2.0.

Ako nasypať bradu?

Doping

Nedáme ti návod, ako sa zmastiť. Povieme ti, ako Dopingom zmastiť bradu. Možno by stačilo povedať, že si máš najprv prečítať používanie, ktoré do teba pcháme na webe aj na krabici Dopingu, ale ruku na srdce. Kto dnes číta návody?!

Takže v úplnej skratke – Doping syp hneď po sprche (alebo aspoň po rýchlom umytí), keď je koža zbavená mastnoty a póry teplou vodou roztiahnuté. Zájdi zobákom cez porast až na kožu a pumpni si 3- až 6-krát tam, kde chceš rast podporiť najviac. Nakoniec tie miesta premasíruj.

Používaš aj ďalšie dobroty, ako je olej alebo balzam? Počkaj po Dopingu aspoň 10 minút, kým na tvár začneš patlať niečo ďalšie. A pokiaľ bolo práve dnes večer na rade rozbodávanie xichtu Rollerom, Doping aj olej na noc vynechaj, nech nasratej koži neublížiš.

Holiť alebo neholiť?

Neholiť, díky. Opakujeme to furt. Pýtate sa nás na to, pretože tu s nami žije mýtus, že holením sa chlp spevňuje, a čím častejšie holíš, tím viac to rastie. Sorry za to, ale je to totálny bullshit. Holením zosekneš úzku špičku chlpu, takže ti tam zostane opticky väčší a pocitovo ostrejší koniec. Ale inak je to na chlp rovnaký chlp.

Jediný uznateľný dôvod, prečo pri dopovaní bradu skracovať, je jednoduchšia aplikácia. Zobákom sa však dá Doping dávkovať aj cez beard, len je to trochu väčšia babračka. Ak už musíš skracovať, tak jednoznačne strojčekom a nie na menej ako 1 cm, určite to nekos žiletkou alebo shavettou. Ak by si, nedajbože, potreboval ísť dohladka, tak Doping po holení vynechaj. Mohlo by to byť dokonca kontraproduktívne!

Funguje Doping aj na iné porasty?

Doping prebúdza k rastu všetky folikuly. Existuje preto teoretická možnosť, že ak si sa pravidelne kúpal vo vani plnej Dopingu, premeníš sa v Chewbaccu. A ak do tohto experimentu pôjdeš, daj nám isto vedieť, pretože to musíme vidieť! Chceme však povedať niečo iné – aj keď je Doping primárne na bradu, dokáže pomôcť aj s ostatným porastom. Papierovo môže pomôcť aj vlasom, akurát za plešivením je asi tak milión dôvodov, ktoré by nespasil ani sám pánboh.

To isté platí aj pre folikuly našich lasičiek. Niektoré sa na Facebooku drzo chvália, ako využívajú Doping na obočie, ktoré si v puberte vyšklbali a už im nikdy nenarástlo. Iné zase nevedia odolať vôni Dopingu na chlapskej brade a rovno po nositeľovi skočia. Tým hrozí, že si budú musieť holiť fúzik oveľa častejšie. Tak bacha na to!

FotkaTelo2DopingVol1-800x530

Čo keď Doping prestanem používať?

Nemusíš sa báť, že hneď ako prestaneš Doping používať, ťažko vydretý beard zoschne a odpadne. Doping podporuje rast chlpov, ktoré si už mal, len boli lenivé alebo nemali dostatok sily predrať sa cez tvrdú kožu. Dôležité je dopovať tak dlho, aby tieto prebudené chlpy dospeli a dokázali sa o seba postarať samy.

Pokiaľ prestaneš od samej radosti, že už ti beard začal hustnúť a máš vyhraté, tieto slabé kusy by mohli zakrnieť alebo skončiť pochované pod tvrdou a suchou kožou. V každom prípade odporúčame trpezlivosť a v dopovaní vytrvať, kým si nebudeš výsledkom úplne istý. Ak to chceš v číslach, tak dva mesiace sú minimum, štyri priemer a šesť maximum, keď má ešte zmysel čakať nejaké výsledky.

Kedy sa (ne)pokúšať boostovať rast

Najväčšia mrcha, ktorá ti môže srandu z beardu skaziť, je genetika. (Teda okrem toho, že neskúsiš vôbec nič.) Gény fakt obabrať nedokážeme. Ak máš medzi predkami samých holobriadkov, pokojne boost rastu skús, ale pravdepodobne sa merateľné výsledky nedostavia. Alebo keď si ešte puberťák, ktorý hormonálne dospeje až o pár rokov. Skús svoj čas a financie venovať niečomu užitočnejšiemu – napríklad drogám a alkoholu – a počkaj si, kým to nezačne rašiť samo.

Doping je hlavne pre chlapov, ktorým už niečo rastie, len nie všade. Alebo nie takým spôsobom, akým by si predstavovali. Každá brada je iná a úspech závisí len od 458646356 faktorov. Niekto vidí výsledky po mesiaci, iný po dvoch, troch, niekto vôbec. Kým nad Dopingom zlomíš palicu, odporúčame dať mu 4 až 6 mesiacov. Ak chceš pre bírd urobiť maximum, môžeš v shope vybrakovať celú kategóriu pre rast brady alebo si ju nechať zabaliť do pekelného setu Rast Boost.

Netrochárili sme a okrem Dopingu sme zamakali aj na Rolleri a Beardroids. Roller ti parádne rozbodá hubu 540 titánovými ihlami, čím aktivuje hojenie kože a telo do nej naženie krv, kolagén a ďalšie dobroty. Droidy fachčia zvnútra a dodávajú potrebné živiny, ktoré často v strave založenej na guláši a pive chýbajú. Napchali sme do nich kľúčové zložky pre rast brady a vlasov, ale pomôžu aj koži, nechtom a podporia tvoju mentálnu činnosť. Akože k lepšiemu.

Doping

Polepšíš si, keď nám zahneš?

Sere ťa, keď Doping niekomu nepomôže. Sme síce dobrí, ale nie všemocní. Rast je predsa len celkom veda a nie všetko dokážeme ovplyvniť. Keď nešliape náš Doping, môžeš skúsiť niečo od konkurencie, ale záruku výsledkov nečakaj ani tam.

Slušné ohlasy má napríklad Copenhagen Grooming. Vsádza na roller, ktorý u nás dostaneš tiež – a navyše so sexy bradáčom! Ďalší rastuchtiví experimentujú s minoxidilom. Ten je však v EÚ ako zložka na použitie v kozmetických prípravkoch zakázaný. Nehovoriac o tom, že je oveľa agresívnejší a z veľkej časti je to hlavne alkohol, ktorý kožu dosť výrazne vysušuje.

My sme do Dopingu napumpovali šetrnejší kopexil a doplnili ho o hromadu dobrôt, ktoré brade prospievajú a neničia ju. Fakt by sme dali ruku do ohňa za to, že buď Doping, alebo nič.

Engrybirdia rada: A nebude to úplne nestranná rada. Ako prvé by sme odporúčali skúsiť Doping. Ak by nezabral, tak by sme siahli po chválenom Copenhagen Groomingu. A ak by ani to neklaplo, obetovali by sme pri mesiačiku pár panien. Až potom by sme sa odhodlali ísť do minoxidilu.

Rast boost o 3, 2…

Teraz máš všetko, čo na štart potrebuješ, a môžeš rast odpáliť. Nečakaj zázraky na počkanie, ale keď pravidelne nasypeš a bohovia budú milosrdní, výsledky prídu. V každom prípade sme tu pre teba, takže ak máš nejaké otázky, niečo sa ti nezdá, nesedí ti alebo tak, obráť sa na našu linku dôvery. Vyškierať sa ti nebudeme a skúsime pomôcť.

A ultra radi budeme, keď nám dáš úprimné hodnotenie. Sto brád, sto prístupov, a čím viac info od teba sa k nám dostane, tým lepšie špecialitky dokážeme v budúcnosti vyseknúť. Takže či už používaš naše, alebo konkurenčné výrobky, pochváľ sa skúsenosťami!

Nech rastú 👊