Ako zrýchliť rast fúzov

Veľa z vás, hlavne mladí borci, nám píšete, ako vypestovať poriadnu bradu. Preto sme sa rozhodli, že ďalší článok venujeme tejto téme. Chápeme Vás, fúzy ukážu dominanciu. Všetkým na prvý pohľad oznámite, že viete čo chcete a myslíte to vážne. Či už strnisko, briadka, fúzy alebo majestátna brada, všetko hovorí jedno, som chlap a nebrať ma vážne sa neoplatí.

HowToGrotIt

Všetko chce ale svoj čas. Kto hľadá zázračnú vodičku, ktorú natriete na bradu a za týždeň ste najväčší lev vo výbehu, tak tiež Vás sklameme. Je potrebné si uvedomiť, že ani Rím nebol postavený za deň. Nie je však potrebné vešať hlavu. Dobrá správa pre nás všetkých, ktorým nebolo zhora dané je tá, že existuje niekoľko spôsobov, ako sa dá rast podporiť.

Ako už hovorili naši dedovia: na zdravom tele, zdravý fúz. Nie každý si uvedomuje, že pre rast je dôležitý celý organizmus ako taký, nielen ksicht. To čo do seba pcháte a ako žijete významne ovplyvňuje aj rast fúzov. Zdravá strava je prvým krokom za poriadnym a zdravým fúzmi, dostatok vitamínu B a biotínu nesmie chýbať. Rovnako dôležité sú ale aj proteíny, orechy, ovocie a zelenina. Skrátka jedzte to, čo vám mamy hovorili, že máte jesť. Už odmala mysleli na vaše fúzy. Cvičenie sa viaže k tomu, ako žijete, respektíve by ste mali žiť. Cvičenie, a to nielen v posilňovni, ale hlavne vonku je skvelé pre telo aj myseľ. Slnečný svit donúti telo tvoriť vitamín D, ktorý je skvelý pre mnoho vecí, medzi ktorými je aj rast fúzov a vlasov, rovnako tak ako hojenie pokožky. V neposlednom rade skúste eliminovať stres. Hovorí sa to ľahko, robí horšie, ale je to ďalší významný faktor ovplyvňujúci všetky funkcie tela, teda aj rast fúzov. Nájdite si outdoorový koníček, hľadajte kamene, cestujte alebo napríklad taký atypický, začnite obiehať obchodíky s keramikou a zbierať figúrky slonov.

Teraz k tomu ksichtu, lepšie povedané pleti. Je nevyhnutné ju udržiavať čistú, vyživenú a hydratovanú. Tým vytvoríte ideálne prostredie pre rast fúzov a od toho tu sme my. Olej a balzám kožu vyživuje a hydratuje (ak neviete čo by bolo vhodné pre vás, odpoveď možno nájdete v článku Olej verzus balzam), šampón sa zase postará o vyčistenie kože i fúzov. Zmyje nečistoty i staré odumreté bunky. Čo pre kožu môžete urobiť ešte naviac je kožu pravidelne masírovať. Jemnú masáž tváre odporúčame ako výbornú aktivitu s partnerkou. Kefovanie a masírovanie stimuluje korienky a dostáva z kože mŕtve bunky, aby sa k slovu mohli dostať nové a zdravé. Skvelý je na to aj kefa, ktorý práve stimuluje a prekrvuje korienky, čím je prebudíte k životu.

Bez čoho by to ale nešlo je samozrejme odhodlanie a trpezlivosť. Prídu chvíle, kedy fúzy nebudú rásť rovnomerne, prípadne na niektorých miestach vôbec. Odporúčame vydržať toto trápne obdobie a nezastrihovať, prípadne naozaj decentne. Zastrihávaním sa nikdy nedostanete do vytúženej fázy. Pre upravenie, dodatočnú starostlivosť o fúzy a dodanie upraveného vzhľadu odporúčame balzam Steve CEO alebo vosk, práve namiesto zastrihávania.

Na koniec ešte jedna dobrá správa, na rozdiel od vlasov, fúzy s vekom rastú rýchlejšie a dokonca na miestach, kde predtým nerástli, takže naozaj buďte trpezliví. Pedoknírkem to začína, bradou končí. Nech rastú!