Olej versus balzam

Olej versus balzam

 

OlejVSBalzam

 

K čomu sa vlastne jednotlivé produkty používajú?

Často počujeme otázku, aký je rozdiel medzi olejom a balzámom na fúzy. Vzhľadom k tomu, že na trhu sa objavuje celá rada ďalších produktov, je niekedy ťažké vybrať ten, který by bol vhodný práve pre Vás. Aj keď balzám aj olej majú rovnaké poslanie, a to hydratovať a vyživovať fúzy a pokožku pod nimi, v niektorých veciach sú odlišné. Do istej miery je to však Vaša osobná preferencia, čo vyhovuje práve Vám. Doporučujeme vyskúšať oboje a potom sa rozhodnúť, čo Vám sedí lepšie. Niekdo používa olej, aj balzam a kombináciu oboch si nemôže vynachváliť.

Olej na fúzy sa doporučuje skôr pre kratšie až stredne dlhé fúzy a tiež v štádiu veľmi krátkých fúzov – slangovo baby beard, Ak sa rozhodnete nechať si na brade vyrásť poriadny klenot. Ďalšou jeho vlastnosťou je v porovnaní s balzámom jeho relatívne rýchla absorbčná schopnosť. Doporučuje sa pre normálny, aj pre mastnejší typ pokožky. Pokiaľ máte dlhšie fúzy, a predsa Vám vyhovuje viac olej, dobrou voľbou je olej aplikovať kartáčovaním.

Balzám na fúzy sa naopak hodí viac pre stredne dlhé, až dlhé fúzy. Na rozdiel od olejčeka môže neposedné fúzy zrovnať do laty bez nutnosti aplikovania ďalšieho prípravku. Do istej miery tak dokáže nahradiť i vosk, pokiaľ nemáte veľmi neposlušný typ fúzov. Medzi jeho ďalšie prednosti patrí to, že na fúzoch a pokožke vytvára ochranný film a jeho vyživujúce látky tak pôsobia podstatne dlhšie. Toto ocenia predovšetkým jedinci so suchším typom pokožky, pretože práve vďaka tomu dochádza k veľkej úľave a zaťaženiu pokožky, práve teraz v zime. Jeho ďalšou výhodou je fakt, že čiastočne pôsobí ako prípravok na rast fúzov.

Všetkým fúzačom by sme určite radi doporučili vyskúšať obidva produkty. Každý má iné prednosti a každý si zamiluje niečo iné. Pokiaľ požadujete od fúzačov špecifický tvar, nejlepšie to docielite voskom, který je vyrobený priamo pre tento účel. Pre kompletnú starostlivosť nesmieme zabudnúť ani šampón na fúzy. Je dôležité fúzy pravidelne umývať, aby boli čisté, zdravé a nemali lupiny. Dlhšie fúzy môžu mať problém s rozčesávaním, aj na to Vám Angry Beards šampón pomôže. Samozrejme sa to s umývaním nesmie preháňať a ak ste fúzy práve neznečistili diviačím gulášom, tak dvakrát do týždňa stačí.