World Beard Records

Pokiaľ ste už za svoj život nestihli najrýchlejšie zabehnúť stovku, zdvihnúť nad seba najviac kilo alebo zložiť Rubikovu kocku rýchlejšie než priemerné 5 ročné Čínske dieťa, nevešajte hlavu! Stále tu žije nádej, môžete urobiť svetový rekord v niektorej z beard kategórií. 

OBDIVUHODNÉ REKORDY

NAJDLHŠIA BRADA

Pôvodom Nor Hans Langseth, ktorý nakoniec zomrel v USA, je držiteľom vôbec najdlhšej brady v histórii. Ten meral úctyhodných 5,33 m a táto dĺžka mu bola zmeraná  v roku 1927 až v rakve na jeho pohrebe. 

Na Hanse sa snaží dotiahnuť Sarwan Singh, ktorý je doteraz žijúcim držiteľom najdlhšej brady na svete. Jeho pýcha meria zatiaľ "len" 2,495 m, takže najskôr už Hansa nestihne prerásť, ale aj tak si zaslúži obdiv. Tento rekord totiž drží už od roku 2010. 

NAJDLHŠÍ „KNÍR“

Titul najdlhšieho „kníra“ v histórii má už od roku 2010 Ind Ram Singh Chauhan. Už v tom roku jeho „knír“ dosahoval 4,29 m. 

 

 

ŽENY S PLNOFÚZOM

To, že niektorí ľudia dokážu byť aj zázrakmi prírody, je dôkazom Harnaam Kaur narodená 1990 z UK, ktorá v roku 2015 bola zapísaná do Guinessovej knihy rekordov, ako najmladšia žena s bradou. Môže za to u nej hormonálna nerovnováha, ktorá jej dopomohla k fúzom, za ktoré by sa nemusel hanbiť hocktorý chlap. 

 

Držiteľkou vôbec najdlhšej brady medzi ženami je potom Vivian Wheeler, Američanka, ktorá sa môže pochváliť 25,5 centimetrami. No ako úprimne nevieme, či by sme za nejakú Guinessovú plaketu chceli mať doma ženskú, ktorá by nás pri bozkávačke zvláštne šimrala na tvári. 

fbeard

 

NAJŤAŽŠIA VÁHA ZDVIHNUTÁ POMOCOU FÚZOV

Už od roku 2013 Antanas Kontrimas drží rekord za neťažšiu váhu, ktorú dokázal zdvihnúť len pomocou svojich fúzov. Jednalo sa konkrétne o 63,80 kg. 

Protip: Páni, pokiaľ nemáte silné ruky, nehádžte flintu do žita - stále svoje drahé polovičky môžete nosiť namiesto v náručí na svojom beardu, a to je ešte len machrovina!

heaviest 

 

NAJŤAŽŠIA ŤAHANÁ VÁHA POMOCOU FÚZOV

Ismael Rivas Falcon zo Španielska je držiteľom rekordu v ťahania najťažšieho vlaku pomocou fúzov. Tento vlak vážil 2 753,1 kg a Ismael ho dokázal ťahať neuveriteľných 10 metrov. Už od roka 2001, kedy bol rekord oficiálne zapísaný, nenašiel žiadneho premožiteľa. 

Slušným vyzývateľom mu ale môže byť Kapil Gehlot z Indie, ktorý v roku 2012 na svojich fúzoch dokázal potiahnuť auto vážiace 2 205 kg. 

Chlapi majú fúzy asi z ocele a nejaké to občasné poťahanie kefou alebo hrebeňom už pre ne musí byť ako pohladenie pierkom. 

 

 

NAJVIAC VYHRANÝCH SÚŤAŽÍ

Pokiaľ sa zúčastníte World Beard and Moustache Championshipu a najmä ešte v kategórii Imperial partial beard, pripravte sa na to, že najskôr odídete naprázdno domov. V tejto kategórii už totiž od roku 1999 šesť ročníkov za sebou kraľuje Karl-Heinz Hille z Nemecka. V tejto kategórii nejde o dĺžku fúzov, ale o vzhľad, originalitu a celkový dojem. Naviac sa mu dvakrát podarilo vyhrať aj celkovú súťaž. Celkový počet titulov je teda 8.

winner

 

KEDYŽ UŽ VŠECHNO SELŽE... 

Pokiaľ nemáte čas, trpezlivosť alebo gény si nechať narásť najdlhšiu bradu na svete, potiahnuť na nej najviac kilo a/alebo gule vyzvať na súboj niekoľkonásobného šampióna, môžete skúsiť prekonať týchto chlapíkov, alebo si vymyslieť vlastnú kategóriu... V tejto crazy a možná aj trochu hlupáckej skupine rekordov sa medze evidentne nekladú...

NAJVIAC POUŽITÝCH PIEN NA HOLENIE

Pokiaľ vám vždy vŕtalo hlavou, koľko pien na holenie musíte spotrebovať v 3 minútach, aby ste boli oficiálne zapísaní do Guinessovej knihy rekordov, tak vedzte, že je to viacej ako 36. Lindsey Russell z UK totiž v roku 2015 dokázala vyprázdniť v rámci charitatívnej akcie Make your face funny for money 36 pien na holenie. 

Tu máte jeden z mnoho príkladov, že baby majú holt rýchlejšie a šikovnejšie prsty. 

 

NAJDLHŠIA FÚZAČSKÁ REŤAZ

Pokiaľ máte dostatok fúzatých kamarátov, môžete skúsiť prekonať 20 Nemcov, ktorí už od roku 2007 držia rekord v najdlhšej fúzačskej reťazi dlhej 19,05 m. Návod je jednoduchý, mať dostatok kamarátov s aspoň trochu narastenou bradou, zamotať si fúzy navzájom do seba a potom už jen prizvať porotcu z GWR.

My sme zlyhali hneď v 1. bode - nemáme žiadnych kamarátov, nieto ešte fúzatých. 

chain

 

NAJVÄČŠIE STRETNUTIE OPIČÍCH CHVOSTOV

Najväčšie stretnutie priaznivcov rozhodne nie mainstreamového štýlu monkeytail beard AKA opičieho chvostu sa uskutočnilo v roku 2013 v izraelskom Tel Avivu. Zišlo sa tu celkom 244 účastníkov.

Pokiaľ neviete, o aký štýl sa jedná, tak pre názornosť prikladáme ešte fotku Mika Fiersa, ktorý ho hrdo pestuje.

 

NAJVIAC BLBOSTÍ ZAPICHANÝCH V BRADE      

Američan Joel Strasser koncom novembra 2019 dokázal do svojej brady zamotať neuveriteľných 520 čínskych paličiek. Všeobecne je to človek, ktorý má potrebu si stále do brady niečo strkať alebo vešať. Je totiž aj držiteľom rekordu v najviac zavesených vianočných baniek do brady (302 ks), najviac zapichaných golfových tee (607 ks) a špáradiel (3500 ks). Tieto všetky rekordy zvládol pokoriť ku konci roka 2019.

Asi chudák nemá, kde inde zastrčiť, tak si to aspoň kompenzuje na brade. 

 

 

Tak čo boys? Ktorý rekord zlomíme my? Napíšte nám kľudne na sociálne siete svoje crazy ideas.