Poštovné zadarmo pri objednávke nad 39,90 €.
Späť do obchodu

Registrácia

Šampón na vlasy, ako žiadny iný

Šampón 69-IN-1 je úplne niečo iné, čo ste doteraz skúsili. Poďme sa pozrieť, aké dobroty sme pre vaše vlasy namiešali.

Sodium Laureth Sulfate sa získava ethoxylaciou z dodecyl alkoholu získaného z palmového alebo kokosového oleja. Je to povrchovo aktívna látka, emulgátor, penidlo a zmäkčovadlo. Čistí a podporuje vzájomnú väzbu látok prítomných v produkte.

sebastien-gabriel-182783

Coco Glucoside je jemná, povrchovo aktívna látka, ktorá sa vyrába z kokosového oleja. Je to prírodný emulgátor, umožňuje zmiešavanie dvoch a viacej nemiešateľných kvapalín, napríklad vodu a olej, pomáha vytvárať penu a 

zmýva z pleti nečistoty. Vytvára veľmi jemnú penu, je plne biologicky odbúrateľný a naviac nevysušuje ani zbytočne nedráždi pokožku. Je preto vhodný i pre citlivú, suchú alebo podráždenú pleť.

Cocamidopropyl Betaine je prírodný tenzid. Má schopnosť napeniť a emulzifikovať výrobok. Je relatívne šetrný a nevysušuje, takže je také vhodný pre všetky typy pleti.

PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate toto je stabilizátor, ktorý znižuje dráždivé účinky silných tenzidov.

PEG-7 Glyceryl Cocoate je neiónový polymér, ktorý sa vyrába esterifikaciou látky polyethylen glycol (PEG) a kokosového alebo palmového oleja. Je to číra, olejovitá kvapalina s charakteristickým zápachom. Je rozpustný vo vode a alkoholoch, nerozpustný v tukoch. Používa sa ako multifunkčný prostriedok, syntetický emulgátor, zmäkčovadlo, povrchovo aktívna látka a kondicionér. Zlepšuje vzájomné väzby látok v zmesiach. Trochu dráždi pokožku a ničí prirodzený kožný film. Takéti látky je možné v šampónoch použiť, pretože sú v kontakte s kožou veľmi krátko, a tak získate všetko z ich kladných vlastností a záporné takmer nepocítite.

katherine-hanlon-242210Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer je syntetického pôvodu, presnejšie je to polymér na báze živice. Je rozpustný vo vode aj v tukoch. Vytvára na pleti, vlasoch a nechtoch zle prepustený film a upcháva póry. Používa sa pre stabilizáciu emulzií, ich lepšiu viskozitu a hladkú konzistenciu. Taktiež predlžuje trvanlivosť. Používa sa hojne v hydratačných krémoch, prostriedkoch na opaľovanie i anti-age produktoch.

Magnesium Aspartate je horečnatá soľ kyseliny aspartátovej. Je to vlastne aminokyselina, ktorá zohráva dôležitú úlohu pri udržiavaní proteínov v koži. V kozmetike pôsobí aspartát horečnatý ako hydratačná a zmäkčujúca zložka.

Zinc Gluconate je mikropigment minerálneho pôvodu. V kozmetických produktoch sa používa ako prísada, ktorá absorbuje, odráža alebo rozptyľuje UV žiarenie, a tým pokožku a v našom prípade aj vlasy chráni.

Copper Gluconate čiže glukonát meďnatý je zložka, ktorá dodáva koži dôležitý stopový prvok medi. Výskum zistil, že glukonát medi je sľubný ako účinná zložka proti starnutiu. Glukonát meďnatý taktiež funguje ako silný biocid. Behom starnutia dochádza ku zníženiu produkcie kolagénu a elastínu dermálnymi fibroblasty, rovnako ako k rozkladu kolagénových a elastenových vlákien. Meď stimuluje proliferaciu dermálnych fibroblastov a funguje ako základný koenzým pri výrobe kolagénu.

Caprylic/CapricTriglyceride je prírodného pôvodu. Veľkým plusom tejto látky je vysoká stabilnosť a odolnosť voči okoliu, zabraňuje tak žltnutie produktu a predlžuje jeho trvanlivosť. Nepatrí medzi alergény, nedráždi pokožku, a preto je vhodná aj na citlivú pokožku. Používa predovšetkým ako zmäkčovadlo. Na pokožku má výrazné zjemňujúce a vyhladzujúce účinky, na povrchu pleti vytvorí ochranný film a tím uzamyká prirodzenú hydratáciu. Zároveň umožňuje ďalším zložkám, aby sa lepšie vstrebali do hlbších vrstiev. Taktiež má antibakteriálne, antimykotické a antimikrobiálné účinky. Na pleti zanecháva nemastný, hodvábny pocit, preto býva ako náhrada za mastné, nestabilné rastlinné oleje.

Inula Crithmoide Leaf/Flower Extract je extrakt z rastliny Omanu prímorského, ktorý má blahodarné účinky na vlasy aj pokožku. Slúži ako kondicionér pre vlasy a ochrana pokožky. Používa sa v množstve anti-agengových vecičkách.

Panthenol je alkoholový derivát získaný z kyseliny pantothenové. Tato zložka sa prirodzene nachádza v rastlinách a je formou vitamínu B5. V kozmetike sa používa ako zvlhčovadlo, ľahko sa absorbuje do vrstiev pod povrchom pokožky, kde sa premenuje na kyselinu pantothenovou, ktorá sa v ľudskom tele prirodzene vyskytuje. Má elektrostatické, protizápalové, antibakteriálne, regeneračne a upokojujúce účinky. Zlepšuje hydratáciu pokožky (zmäkčuje pleť, zanecháva ju vyhladenú a navracia jej prirodzenú rovnováhu), znižuje svrbenie pokožky, urýchľuje hojenie drobných rán.

Pantolactone je lakton kyseliny príbuzný kyseliny pantothenovej. Pôsobí ako kondicionér pokožky a má silný hydratačný efekt.

Citric Acid vďaka vysokej acidite sa v kozmetických prípravkoch používa na úpravu pH produktu aj pokožky. Pridáva sa do anti-aging produktov, kde podporuje peeling a obnovu vrchnej časti pokožky. Pokožku taktiež čistí, spevňuje a bojuje proti pigmentovým škvrnám (má zosvetľujúce schopnosti). Ku všetkému je antibakteriálna a antimykotická.

Glycerin je číra tekutina bez zápachu, rozpustná vo vode a patrí medzi najpoužívanejšie zložky v kozmetickom priemysle. Prirodzene sa vyskytuje vo všetkých olejoch a tukoch aj v ľudskom tele. Preto sa pri kontakte s pokožkou nechová ako cudzia látka, nedráždi ju a nespôsobuje alergie. Hlavná funkcia glycerínu je jeho vysoká hygroskopia (viaže na sebe vlhkosť) a pomáha ďalším latkám v kozmetických prípravkoch, aby sa čo najrýchlejšie vstrebali do pokožky. Tu potom zjemňuje, zvláčňuje a v nižšej koncentrácii jej pomáha udržať si vlastnú hydratáciu.

Glycol Distearate je diester kyseliny stearovej a ethylenglykolu, pridávaný do kozmetiky pre svoj zvláčňujúci efekt. Je dobrým pomocníkom pre udržanie hydratácie. Vďaka tomu že výrobku dodáva perleťovou farbu, stáva sa atraktívnejším pre užívateľa. Pridáva sa do šampónov, sprchových gélov, výrobkov na nohy a nechtovú starostlivosť. Glycol Distearate sa považuje za zdravie neohrozujúcu chemickú zložku, ojedinele sa ale pri užívateľov s citlivou pokožkou môže vyskytnúť jej dočasné podráždenie.

 

Šampón obsahuje množsto ďalších zložiek, ktoré plnia určitú funkciu, avšak hlavné sme rozobrali. Kompletný zoznam nájdete nižšie a v prípade akýchkoľvek dotazov nám neváhajte napísať.

 

KÚPIŤ ŠAMPÓN