Čo skrýva tonikum na vlasy

tonikum2Hromada z vás asi donedávna nepoznalo tonikum na vlasy. Teraz už teda viete, že slúži k očiste a osvieženiu vlasov. V tomto článku ho rozpitváme na jednotlivé zložky a povieme si, prečo sme zvolili zrovna tie.

 

Voda (aqua), krištáľovo čistá a dokonalá. Tvorí z viacej než polovicu nás, fúzačov a rovnako tak hromadu iných tvorov. Je nevyhnutná pre život, a preto sme si povedali, že si zaslúži byť aj v tomto produkte.

Alcohol Denat. je denaturovaný alkohol - zjednodušene alkohol, ktorý nie je určený k pitiu. Zvyšuje priepustnosť pokožky, tým umožňuje ďalším latkám (napríklad starajúcim) sa rýchlejšie vstrebať a znásobiť tak svoj účinok. Vykazuje antimikrobiálne účinky. Na pokožke sa rýchlo odparuje (do 11,7 sekúnd), čím vytvára všetkým známy chladivý efekt.

Propylene Glycol na sebe viaže vodu, tým pokožku hydratuje a zvlhčuje. Uľahčuje vstrebávanie ďalších látok do hlbších vrstiev pleti, zlepšuje tak jej elasticitu, pružnosť, zabraňuje jej vysušovaniu a šupinateniu. Pokožka je potom jemnejšia a pôsobí zdravšie a mladistvo.

Cocamidopropyl Betaine je to prírodný tenzid s čistiacou funkciou. Pomáha prípravok napeniť a emulzifikovať. Penenie je ale v Hair shotu decentné, takmer nespoznateľné.

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil je derivát polyethylenglykolu z hydrogenovaného ricínového oleja. Je to viskózna kvapalina oranžovej farby, mennej zapáchajúci. Použili sme ju ako emulgátor, rozpúšťadlo a vonnú prísadu. Je hydrofilný, takže má schopnosť na sebe viazať vodu a rozpustiť sa v nej, čo je ideálne pre výrobok s vodovým základom. Hlavným dôvodom použitia je ale schopnosť stabilizovať penivý efekt.

Menthol a Mentha Piperita Oil Menthol je chladivá, kryštalická látka, ktorá sa prirodzene nachádza v mäte piepornej. Použili sme ho pre jeho protizápalové, antibakteriálne a anestetické účinky. V neposlednej rade taktiež pretože osviežuje a prekrvuje. Mentolový esenciálny olej má priaznivé účinky hlavne na mastnu a aknóznu pleť, kedy vďaka svojím protizápalovým účinkom hojí bolestivé pupienky a zabraňuje ich šírenie. Pokožku príjemne chladí, prekrvuje a tonizuje.

Eucalyptus Globulus Leaf Oil tu nie je moc o čom. Eukalyptový esenciálny olej je silne protizápalový, antiseptický, antibakteriálny, protiinfekčný, protikŕčový a dezodoračný.

Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil čiže bergamotový esenciálny olej. Použili sme najmä kvôli parfumu, zlepšuje však aj tvorbu kolagénu a je preto prospešný pro rast vlasov.

Limonene je molekula, ktorá je prirodzene prítomna takmer vo všetkých éterických olejoch. Opäť je v toniku hlavne kvôli vôni.

Linalool je prirodzene sa vyskytujúca látka podobná alkoholu, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách. Maskuje prirodzený zápach neparfumovaných zložiek, umožňuje lepšie vstrebávanie ostatných látok do pokožky, je protizápalový.

Sodium Chloride no a soľ nad zlato. Má tonizačné, čistiace, antiseptické, abrazívne a adstringentné účinky. V menšom množstve na pleť pôsobí hydratačne, ľahko odmasťuje, odstraňuje odumreté kožne bunky a nečistoty.

 

KÚPIŤ TONIKUM