Všetko, čo ste (ne)chceli vedieť o svrbiacich guliach

Aké je najneodolateľnejšie nutkanie, ktoré ľudstvo pozná? Áno, škrabanie sa na guliach! Vyhlasujeme boj spoteným prilepeným guliam a nekonečnému škrabaniu, odliepaniu a naprávaniu. Priznaj si, že keď nemáš v pohode gule, nie si úplne v pohode ani ty.

Beard jelly titulní fotka

Starostlivosť o miešok je vážna vec a my ju tak aj berieme. Pretože každý, kto má vercajch, mal by mať aj gule sa oň starať. S najväčšou pravdepodobnosťou sú tvoje svrbivé návaly spôsobený rôznym trením, nepriedušným oblečením z umeliny alebo prilepením klenotov ku stehnu. Gule sú ako Chemopren a lepia sa k tomu, k čomu by nemali – stehná, lýtka, členky, futrá, nič nezostane ušetrené. V horšom prípade sú proste spotené až hrôza. Ak sa ani v jednej zo situácií nespoznávaš, odporúčame zvážiť kariéru operného speváka.

Není pot jako pot

antisweat

Pot slúži na ochladzovanie tela – to asi novinka nebude. Evolúcia pre nás pripravila iné spôsoby, ako je vyplazovanie jazyka a slintanie si na prsia. Či je svrbiaci a mokrý vercajch lepším variantom, to už necháme na teba.

Telo je dobre premakaný „stroj“. Vie sa v horúčave, pri fyzickej aktivite alebo chorobe schladiť, aby nedošlo k prehriatiu a prúseru. Keď je potrebné regulovať teplotu, stanú sa z nás upotené hovädá, vylučovaná kvapalina sa začne odparovať z kože a telo sa ochladzuje. Po tomto procese zostane nie úplne príjemný pocit a často sa pridá aj los odóros. O to horšia je situácia, keď sa toto vyskytne na najdôležitejšej časti chlapského tela.

Ťažký deň v práci, nervozita z rande alebo hrôza z návštevy svokry majú spoločnú jednu vec – stres. Spotené gule môžu okrem fyzickej námahy vzniknúť aj v spojitosti so stresom, strachom alebo nervozitou.

Emočné potenie však nie je také isté ako to fyzické. Má predovšetkým úplne iný pôvod a aktivuje iné potné žľazy. Telo sa prepne do módu „boj alebo útek“ a túruje všetky systémy do akcie – plus sa začne potiť.

Ako tento problémik riešiť

Či už je slivkové svrbenie spôsobené prílišným potením, alebo nie, hodíme ti pár rád, ako predchádzať neustálemu škrabaciemu reflexu.

1. Nos gule v príjemnom prostredí

Malé škrtigule z mikrovlákna, gate, ktoré si mal vyhodiť pred piatimi kilami, a sedenie za volantom v kolóne. Uff, toto bolelo aj napísať. Nechaj guliam priestor, daj im možnosť dýchať a odvádzať pot inam, než že ti bude pramienkom stekať pomedzi polky. Kašli na syntetické oblečenie, ktoré dáva pocit, že ti na vercajchu permanentne niekto stojí.

Riešením môže byť naša Calm Balls sada s trenclami, čo majú Balls Holder. Gule prehodíš do vrecka a už o nich nebudeš ani vedieť.

2. Mysli na hygienu

A nielen mysli, ale fakt ju praktizuj. Keď si gule udržíš v suchu a čistote, predídeš všetkým nepríjemnostiam, ktoré by ťa mohli mrzieť, keď sa nimi budeš chcieť niekde blysnúť. V lete to môže byť náročnejšie, ale sprcha tak často, ako to len ide, a pohodlné spoďáre sú základ. Uľaví ti aj letný zostrih. Menší buš znamená väčšiu priedušnosť, ale je to dvojsečná zbraň. Skrátením zostrihu sa gule stanú priľnavejšími a vo finále sa môžu potiť viac. Ako nám však etiketa káže, hologulie by už malo byť samozrejmosťou, podobne ako otváranie dvier ženám.

3. Oprobuj intímnu kozmetiku

Intímna kozmetika je síce v našich končinách niečo nezvyčajné, nové, ale nepochybujeme o tom, že to je gamechanger. V repertoári preto máme rovno dva kúsky a každý z nich má svoje využitie. Mazivo na gule Antistick je ideálka pri fyzickej záťaži, vercajch premaže a zníži jeho priľnavosť tak, že si pohyb užijete obaja naplno. Na druhej strane stojí dezodorant na gule Antisweat, ktorý využiješ pri nervozite a stresovom vypätí, keď sa potíš aj bez športových výkonov. Upokojí gulostroj a vysvetlí mu, že nie je potrebné sa hneď rosiť.

BALLS-ANTISWEAT-150-lifestyle01

4. Udržuj zdravý životný štýl

Čím lepšie sa o seba staráš, tým lepšie telo zvláda pracovať – okrem iného sa nebudeš potiť ako prasa pri výprave ku kávovaru do 20 metrov vzdialenej kuchynky a čuduj sa svete, ani ten pot nebude až tak smrdieť. A pi. Hlavne vodu. Čím hydratovanejší si, tým lepšie telo zvláda regulovať teplotu a nepotrebuje tak masívne roztáčať potné žľazy.

5. Vyhýbaj sa stresovým situáciám

Ha, tak ten bol fakt dobrý. Nabudúce, keď ťa mladá bude ťahať na návštevu k svojej mame, tak si dupni, že chceš mať gule v pohode a nikam nejdeš. Ak si na to trúfneš, isto nám potom daj vedieť, ako veľmi si dostal po papuli.

A nakoniec za nás necháme prehovoriť Stanleyho, ktorý ti zhrnie, prečo ťa tie gule tak svrbia: