Íl na vlasy

DSC_6475-EditNa vlasy je toho fakt kopa - gély, tužidlá, laky, pomády, vosky, íly … neviete aký je medzi tím rozdiel a už vás z toho bolí hlava? Tak to nieste sami, ale nie, všetko má svoje miesto, ale nič z vecí na vlasy sa nám nepáči toľko, ako práve íl ej kej ej clay. Lenže není íl ako íl, hromada ľudí má od Uppercutu, ten nám ale príjde strašne tuhý. Viac reklamu konkurencií robiť nebudeme, skrátka na každom íle nám niečo vadilo. Rozhodli sme sa teda pridať k fúzom aj vlasy a urobiť svoj. Nebola to taká sranda, ako sme si predstavovali. V jeden okamih sme už boli dosť frustrovaní a nevedeli ako ďalej. Avšak sme sa na to nevykašlali a dotiahli ho do konca a uvidíte, že podareného konca.

 

 

Základ je vodový. Výrobky na báze vody se ľahko vymývajú a sú šetrnějšie k vlasom aj koži. Súčasne ale stále poskytujú silnú fixáciu a prirodzený vzhľad. 

 

VP/VA copolymer uschne a vytvorí okolo vlasu tenkú bariéru, ktorá zabraňuje vniknutiu vlhkosti do vlasového koreňa, vďaka tomu umožňuje vlasom udržať si vytvorený štýl dlhšie.

 

Kaolin je surovina využívaná najmä pre výrobu pleťových masiek. Má totiž výborné čistiacie, ukľudňujúce a zmatňujúce účinky, dokáže účinne absorbovať z pokožky nadbytočný kožný maz aj nečistoty, pomáhá odstrániť odumreté kožné bunky. 

 

Lanolin sa nám osvedčil v balzámoch, vosku a aj v íle má svoje miesto. Je vlastnosťami podobný vosku. Taktiež vytvárajú ochrannú vrstvu, ktorá chráni pred prenikaniu škodlivých vplyvov, ktoré narušují štruktúru vlasu a kože. Dobre zvláčňuje a vyhladzuje. Funguje skvelo pre obnovu poničených vlasov. Je skvelým zmäkčovadlom, a preto sa taktiež používá ako kondicionér.

 

 

Včelí vosk (Cera Alba) je taktiež už otestovanou zložkou. Je jedným z najpoužívanejších voskov v kozmetike, de facto najpoužívanejší, keď opomenieme vosky pro vegánov a alergikov, ktoré opomenieme celkom s kľudom. Cenný je pre svoje jedinečné vlastnosti. Pomáhá pri regenerácii pokožky aj vlasov, vyživuje a hydratuje. Je protizápalový a často sa používa napríklad na popáleniny. Toto sa deje pod ochrannou vrstvou, ktorá sa vďaka nemu vytvorí a dokáže vydržať veľmi dlho. To znamená, že Vaše pokožka, a hlavne vlasy dostanú poriadnú starostlivosť aj pri extrémnom zaťažení, ako je zachraňovanie mačiatok z horiacého domu.

 

Tieto zložky viac menej tvoria náš íl, nič zlého, nič naviac. Vyskúšajte a pochopíte, že je to naozaj masterpiece.

 

KÚPIŤ ÍL